Diagnostiek en behandeling

Doel van de kliniek
De Premdani Health Clinic is een praktijk geheel volgens de leer van Ayurveda, een duizend jaar oude Indiase geneeswijze, met als doel het ontgiften, het verjongen en het vitaliseren van het menselijk lichaam. De Premdani Health Clinic is gespecialiseerd in het diagnosticeren en het behandelen van o.a. M.E. (Chronisch vermoeidheidssyndroom), Candida (schimmelinfectie), parasieten, ziekte van Lyme, burn-out, stress, darm- en spijsverteringsklachten (vooral obstipatie, gasvorming, opgeblazen gevoel), slaapproblemen, hoofdpijn, migraine, allergieën, hormonale stoornissen, etc.

Intakegesprek
Alvorens te beginnen aan welke behandeling dan ook, krijgt iedereen die voor het eerst de kliniek bezoekt een uitgebreid intakegesprek met als doel de juiste diagnose vast te stellen waarna precies kan worden bepaald welke behandelmethode(s) moet(en) worden toegepast. U krijgt thuis twee vragenlijsten toegestuurd of gemaild, die u volledig ingevuld meeneemt naar het eerste consult. Er wordt tenslotte met u een volledig behandelschema besproken. Het gehele intakegesprek bestaat uit twee consulten, het Ayurvedisch Consult en de Levend Bloed Analyse en duurt ongeveer 1 uur en 15 min.


Belangrijke punten die aan bod komen tijdens het intakegesprek zijn:

  • Een uitgebreid bloedonderzoek;
  • Anamnese
  • Ayurvedische constitutiebepaling;
  • Voedingsadviezen.
  • Ontlasting onderzoek : Afhankelijk van uw klachten zal er ook een aanvraag worden gedaan om uw ontlasting op te sturen naar een laboratorium. U krijgt een kit mee met de nodige spullen.
    U stuurt uw ontlasting op naar een laboratorium waar de Premdani Health Clinic een contract mee heeft. Dit onderzoek wordt door uw verzekeraar vergoed. Wij werken met een laboratorium dat meestal binnen een week al de uitslag geeft.Dit in tegenstelling tot andere laboratoria .
  • Bespreken van eventuele voedingssupplementen en kruidenpreparaten.

Afhankelijk van de klachten worden er Ayurvedische kruiden of mineralen voorgeschreven.
Deze kruiden vallen niet onder de Wet op Geneesmiddelen, maar onder de Voedsel Waren Autoriteit (VWA) onder de noemer ‘gezondheidsproducten’.
Verder worden er aangepaste voedingsadviezen gegeven. Dit zijn geen diëten, maar aanvullingen op uw gezonde voeding.

Welke vormen van methoden hanteren wij ?

Levend Bloed Analyse
een voor deze kliniek unieke diagnostische methode.

Pancha Karma
ontgifting, onthaasting, verjonging en vitalisering, geheel volgens Ayurvedische principes.

Mora Therapie
een op electro-acupuntuur gebaseerde behandelmethode.

NAET
een uitgebreide behandeling van allergieën.

Colon Hydro Therapie
hoge darmspoelingen met Ayurvedische kruiden.

Aqua Detox
ontgiften via een speciaal medisch gecertificeerde voetbad.