4 Jarige Opleiding Ayurveda

NIEUW!

Opleiding tot Ayurvedic Herbal Practitioner

Opleiding bij Premdani: Premdani Ayurveda College start in 2017 – in samenwerking met het College of Ayurveda U.K. – met de Ayurvedische opleiding tot Ayurvedic Herbal Practitioner, waarmee het Diploma in Higher Education (Ayurvedic Medicine) kan worden behaald. Tijdens deze opleiding krijgen de studenten een combinatie aangeboden van Ayurvedische kennis en moderne medische wetenschap. Ook een uitgebreide klinische praktijkervaring maakt deel uit van het curriculum.

De opleiding wordt gegeven door Premdani Ayurveda College in samenwerking met het College of Ayurveda U.K. Dit College is een samenwerkingspartner van de Middlesex University London en onlangs erkend als een van de belangrijkste instituten met trainingsprogramma’s voor Ayuvedic Herbal Therapist/Practitioner in de United Kingdom en Europa. Boeken, syllabi en de opleiding zijn dientengevolge grotendeels in het Engels.

De opleiding is ontworpen volgens de standaardeisen van het departement van AYUSH (Ayurveda, Yoga, Unani, Homeopathy and Naturopathy), New Delhi, India.

Het diploma wordt verstrekt door het Premdani Ayurveda College en het College of Ayurveda U.K. Dit diploma wordt erkend door de Tilak Maharashtra University Pune (India), alsook door het SDM College of Ayurveda and Hospital in Hassan, India en door het KLE Ayurveda College Shahapur in Belgaum, India.

De opleiding

  • De opleiding duurt in voltijdstudie 4 jaar, maar kan ook parttime worden gevolgd. Via een inlogcode kunnen studenten digitaal de lesstof bestuderen. Eén keer per 6 weken wordt een weekend in Olst georganiseerd waar docenten les zullen geven en vragen zullen beantwoorden.
  • Studenten die het eerste jaar– inclusief 1 week klinische praktijk in Frankrijk – met goed gevolg afleggen, mogen als Ayurvedic Massage Therapist aan de slag. Na een succesvol tweede jaar mogen ze als Ayurvedic Nutrition and Lifestyle Counsellor aan het werk en na het derde jaar als Ayurvedic Herbal Therapist, met het dan behaalde Diploma in Ayurvedic Healthcare. Na een succesvol vierde jaar krijgen studenten het Diploma in Higher Education (Ayurvedic Medicine). Dan mogen ze zich Ayurvedic Herbal Practitioner noemen.
  • Kosten voor de opleiding £ 3000,- per jaar. De kosten voor de klinische praktijk in Frankrijk (1 week in 1e jaar) en in UK (2 weken in 2e jaar) bedragen in totaal £350,-. Gespreide betaling is mogelijk. 
  • Accommodatie in Olst is aanwezig op first–come–first–served basis in the Premdani Ayurveda Clinic in Olst. Deze kosten zijn additioneel. Er zijn 8 luxe slaapkamers met eigen douche en toilet beschikbaar.

Coördinatoren
Dr. Mauroof Athique (Ayurveda College / Middlesex University U.K.)
Vaidya Etienne Premdani (Premdani Ayurveda College)

Meer informatie?
Op onze website www.premdani-ayurveda-college.nl staat de College Prospectus 2017 van The College of Ayurveda (UK) in pdf. Hierin vindt u het totale lesprogramma van deze studie. Wilt u meer weten? Bel dan vrijblijvend met Etienne Premdani (06-43069269).

Aanmelden/betaling
U kunt zich aanmelden voor deze opleiding via  ayurvedaeducation@icloud.com. U ontvangt dan zo spoedig mogelijk nadere informatie over de datum waarop u met de opleiding kunt starten en de betalingsmogelijkheden.

Programma voor het 1e jaar (Level 4 – 120 credits)

Klinische praktijk: 1 week in Frankrijk

Code Module Title Credits
DAH 1101 Applied Anatomy & Physiology (Rachana & Kriya Sarira) 30
DAH 1102 Fundamental Principles of Ayurveda (Maulika Siddhanta) [incl. History, Philosophy, Sanskrit & Astanga Hrdayam] 30
DAH 1103 Counselling, Therapeutic Skills & Human Values in Healthcare 30
DAH 1104 Principles and Practice of Ayurvedic Massage 30

 

Download hier de planning voor Jaar 1