Premdani Ayurveda Kliniek

Diagnostiek en behandeling

Doel van de kliniek

De Premdani Ayurveda Clinic is een praktijk geheel volgens de leer van Ayurveda, een 5000 duizend jaar oude Indiase geneeswijze, met als doel het ontgiften, het verjongen en het vitaliseren van het menselijk lichaam. De Premdani Ayurveda Clinic is gespecialiseerd in het behandelen van o.a. M.E. (chronisch vermoeidheidssyndroom), Candida (schimmelinfectie), parasieten, ziekte van Lyme, burn-out, stress, darm- en spijsverteringsklachten (vooral obstipatie, gasvorming, opgeblazen gevoel), slaapproblemen, hoofdpijn, migraine, allergieën, hormonale stoornissen, etc.

Intakegesprek

Alvorens te beginnen aan welke behandeling dan ook, krijgt iedereen die voor het eerst de kliniek bezoekt een uitgebreid intakegesprek met als doel de juiste diagnose vast te stellen waarna precies kan worden bepaald welke behandelmethode(s) moet(en) worden toegepast. U krijgt vragenlijsten per e-mail, die u volledig ingevuld meeneemt naar het eerste consult. Er wordt tenslotte met u een volledig behandelschema besproken. Het gehele intakegesprek bestaat uit twee consulten, het Ayurvedisch Consult en de Levend Bloed Analyse (LBA) en duurt ongeveer 1 uur en 15 min.

Belangrijke punten die aan bod komen tijdens het intakegesprek zijn:

  • Levend Bloed Analyse
  • Anamnese
  • Ayurvedische constitutiebepaling
  • Voedingsadviezen
  • Bespreken van eventuele voedingssupplementen en kruidenpreparaten.

Afhankelijk van de klachten worden er Ayurvedische kruiden of mineralen voorgeschreven.

Deze kruiden vallen niet onder de Wet op Geneesmiddelen, maar onder de Voedsel Waren Autoriteit (VWA) onder de noemer ‘gezondheidsproducten’.

Verder worden er aangepaste voedingsadviezen gegeven. Dit zijn geen diëten, maar aanvullingen op uw gezonde voeding.

De kennis van Etienne Premdani

Etienne Premdani heeft, voordat hij geneeskunde ging studeren, als medisch analist gewerkt in het Liduina ziekenhuis in Purmerend en in het VU ziekenhuis in Amsterdam. Hij heeft daarvoor zijn diploma medisch analist HBO-A behaald in Amsterdam. Deze 4-jarige opleiding omvatte naast de klinische chemie onder andere ook de vakken microbiologie en hematologie (leer van het bloed). Op het Bradford Research Institute van Prof. Dr. Robert Bradford in Amerika heeft hij zich bekwaamd in de Levend Bloed Analyse microscopie. Hij heeft heel wat artsen en therapeuten daarin opgeleid.

Tijdens zijn studie Ayurveda in Poona, India, heeft hij deze bloedanalyse-methode verder uitgediept vanuit de Ayurvedische geneeskunst. In zijn huidige praktijk combineert hij deze moderne onderzoeksmethode met de Ayurvedische gezondheidsleer. ‘Sinds 1986 pas ik deze techniek toe, niet als diagnostische of kwantitatieve methode, maar als observeringsmethode, geïntegreerd in de Ayurvedische leer. Het is een fantastische manier om dieper in het lichaam te kijken en om o.a. vast te stellen of sprake is van verzuring.’