5 beste drankjes om uw zere en jeukerige keel te kalmeren

5 beste drankjes om uw zere en jeukerige keel te kalmeren

Een zere keel kan heel vervelend zijn; het jeukende gevoel dat weigert weg te gaan en de constante irritatie maakt je erg ongemakkelijk. Een pijnlijke en krasachtige keel komt voor als een deel van de immuunrespons van uw lichaam op virale of bacteriële infecties. Je immuunrespons leidt tot ontsteking en zwelling van de slijmvliezen in de keel, wat resulteert in pijn. Sommige van de factoren die keelpijn veroorzaken zijn verkoudheid, griep, allergieën, verontreinigende stoffen, rook, droogte en spierbelasting door luid te schreeuwen of te praten. Sommige van de symptomen van krassen en keelpijn kunnen pijn, moeite met slikken, gezwollen klieren, schorre stem en gezwollen, rode amandelen omvatten. Terwijl een zere keel kan worden behandeld met een paar huismiddeltjes; Als het echter langer dan een paar dagen aanhoudt, zoek dan medische hulp, aangezien het een indicator kan zijn van een onderliggende gezondheidstoestand.

Huismiddeltjes voor een jeukende keel zijn onder meer het drinken van een paar warme kruidendranken waarvan wordt gezegd dat ze onmiddellijke verlichting geven. We hebben een aantal essentiële drankjes opgenomen die je mogelijk wat opluchting in je keel geven.

1. Kurkuma melk of Gouden Melk

Het drinken van een kop warme melk gekookt met halve theelepel kurkuma is nuttig voor het verbeteren van de conditie. Je kunt er ook wat ghee aan toevoegen, die de neiging heeft te smelten en je keel te bedekken, waardoor je nog meer verlichting krijgt van een zere keel.

2. Gember Kaneel Drop thee

Een andere remedie die ook goed werkt is gember, kaneel en zoethoutthee. Het enige wat u hoeft te doen is twee delen gember, twee delen kaneel en drie delen drop of mulethi te nemen. Voeg een theelepel van het kruidenmengsel toe aan een glas water gedurende ongeveer vijf tot tien minuten en drink driemaal per dag.

3. Gemberthee

Gember is een specerij die antibacteriële en ontstekingsremmende eigenschappen bevat die keelpijn kunnen helpen verlichten. Je kunt gewoon gember toevoegen aan je gebruikelijke kopje melkthee. Beter nog, voeg geraspte gember toe aan kokend water en laat het water al het goede eruit weken. Voeg wat honing toe om het iets smakelijker en nog beter te maken.

4. Pepermuntthee

Pepermuntthee bevat ontstekingsremmende stoffen en staat bekend als zeer rustgevend voor de keel. Bovendien kan het uw keel enigszins verdoven, waardoor pijn en jeuk worden verlicht. Voeg verse pepermuntblaadjes toe aan kokend water gedurende ongeveer drie tot vijf minuten en druk dan de bladeren af. Deze thee zal niet alleen uw keelpijn verlichten, maar ook uw lichaam verfrissen.

5. Kamille thee

Kamille thee wordt al lang gebruikt voor medische doeleinden; dankzij de aanwezigheid van helende eigenschappen. Het wordt verondersteld om een goede nachtrust te bevorderen en de constante harde hoest ‘s nachts te vermijden die je ongemakkelijk maakt. Het antibacteriële en anti-virale eigenschappen helpen vechten tegen infecties en verminderen de pijn verder. Maak wat kamille thee en drink minstens twee keer per dag om wat opluchting te krijgen.

WhatsApp chat