+31 6 24 94 39 96 - tevens WhatsApp
Premdani Ayurveda Clinic

Hartritme

Al jaren heb ik last van een verstoord hartritme. Zonder enige aanleiding vertoont mijn hart een versnelling van ritme en zijn er overslagen. Diverse malen hiervoor opgenomen in ziekenhuis. Diagnose: pathologische sinustachycardie. De sinusknoop is een orgaantje dat is opgenomen in de wand van de rechter hartboezem. Deze knoop stuurt in een in principe regelmatig ritme, zonder directe tussenkomst van de hersenen, elektrische prikkels naar de hartboezems, die de prikkeling overnemen en samentrekken. Volgens de artsen zou een bètablokker de oplossing zijn. Ik slikte die en had nauwelijks last van bijwerkingen. Maar drie maanden later sloeg mijn hart weer op hol. Toen werd in het ziekenhuis Metoprolol voorgeschreven. Ook daar had ik nauwelijks bijwerkingen van.
En opnieuw, na drie maanden, sloeg mijn hart op hol. In het ziekenhuis werd nu Solalol voorgeschreven waarvan ik heel nare bijwerkingen had. Snel daarna sloeg mijn hart enorm op hol en werd in ziekenhuis geconstateerd: “voorkamerfibrillatie ofwel flutter”. Er werd cardioversie toegepast : met een externe defibrillator kreeg mijn hart een schok, waardoor het chaotische ritme weer terugkeerde naar een sinusritme (het natuurlijke ritme dat gegenereerd wordt door de sinusknoop) van 70 slagen per minuut. Het resultaat van deze behandeling was goed, maar vaak verslechtert de situatie na verloop van tijd weer. Hierna als medicatie: Metoprolol. Bijwerkingen waren minder, maar nog wel aanwezig.

Na deze ervaring las ik een verhaal waaruit bleek dat mijn spirituele leraar een Ayurvedische arts had en ik dacht: “Als dat goed genoeg voor hem is, is het ook goed genoeg voor mij”. De volgende dag schreef ik Etienne.
Ongeveer 3 weken later: eerste consult en bloedonderzoek bij Premdani Ayurveda Clinic in Olst.
Wat me direct, positief opviel was de open en niet autoritaire instelling van Etienne Premdani. Naast een nauwkeurige en geconcentreerde vraagstelling observeerde hij nuchter, zonder de indruk te wekken tegenover een nitwit te zitten. Hij gaf me alle ruimte en stimuleerde me mijn eigen vermogen tot zelfgenezing optimaal aan het werk te zetten. In de loop van latere consulten groeide mijn overtuiging hier iemand ontmoet te hebben die zijn inzichten in de fysieke werkelijkheid koppelde aan die van de subtiele werkelijkheid en daar op een integere manier in zijn eigen leven mee om wilde gaan.
Het onderzoek met een Bradfordmicroscoop van levend en gedroogd bloed op microniveau (Levend Bloed Analyse), was voor mij als hevig geïnteresseerde in het hoe en waarom van wat ik tegenkom, een openbaring.
Behandelingsvoorstel :
– Medicatie met Ayurvedische medicijnen, hoge darmspoelingen, sattvisch vegetarisch voedsel, per etmaal 2 liter water met lemon en speciaal zout, bijhouden van de zuurgraad van de urine, eerder slapen, slaapduur 9 uur, laboratoriumonderzoek naar faeces.
Eigen initiatief :
– Speciale yoga-oefeningen voor hartproblemen; dagelijks speciaal zitbad; 1/2 uur wandelen, 2 maal per dag een half uur meditatie en meditatieve oefeningen.
Het hele programma leek complex, maar na een dag was alles vanzelfsprekend.

Ongeveer zeven maanden later:
– De behandeling/oefeningen/dieet en het gebruik van de voorgeschreven Ayurvedische geneeskruiden heb ik zes maanden volgehouden. Dieet, water drinken, yoga-oefeningen en meditatie zullen nooit meer uit mijn leven weggaan. Ritmeverstoringen en -verhogingen zijn vanaf het eerste bezoek aan Premdani en het in werking zetten van het behandelingsvoorstel niet meer voorgekomen!

WhatsApp chat