0570 56 46 36
Ziekte van Lyme - Teek

Ziekte van Lyme

De ziekte van Lyme wordt veroorzaakt door een geïnfecteerde tekenbeet op de huid. Het Borrelia burgdorferi sensu lacto complex, een soort bacterie genaamd spirochaete, is verantwoordelijk voor de infectie die ontstaat.
Teken worden aangetroffen in bosgebieden en voeden zich met het bloed van zoogdieren, ook met dat van mensen. Deze beet blijft vaak onopgemerkt en de teek kan meerdere dagen opnieuw worden gevoed voordat hij wordt afgezet. Hoe langer het vinkje op zijn plaats zit, hoe groter het risico dat het de infectie doorgeeft. Geïnfecteerde ixodes zijn vaak te vinden op herten.
De ziekte van Lyme kan de huid, gewrichten, het hart en het zenuwstelsel beïnvloeden.

Ayurveda leert om gezond en op het goede spoor te blijven. Wanneer u met chronische Lyme te maken krijgt, wordt dit nog belangrijker.

Waarom?

Chronische ziekte belast het lichaam en bevordert ontstekingen en ama. In Ayurveda is Ama onverteerd materiaal dat de kanalen van het lichaam kan verstoppen. Chronische ontsteking verstoort de normale reparatie en immuunfunctie. Het verzwakt levendige gezondheid na verloop van tijd. Ayurveda leert dagelijkse en seizoensgebonden routines om gezondheid op te bouwen en Ama te verminderen.

Ziekte van Lyme Dagelijkse Ayurveda en seizoensafstemming kunnen helpen

Ayurveda bouwt wellness op vele manieren op. Dit helpt u om Lyme te bestrijden en schade te minimaliseren. Veel mensen met chronische Lyme ervaren symptomen in cycli, kleine dingen zoals onvoldoende slaap of warm weer kunnen de symptoombelasting verhogen.

Afstemmen op de seizoenen is een eenvoudige manier om ama te verminderen en in evenwicht te brengen. Dit is een eenvoudige levensstijl in Ayurveda. De ziekte van Lyme zal niet bevallen. Ritu betekent seizoen en charya is een regime of routine. Seizoensgebonden afstemming zorgt voor veerkracht. Ritucharya die met de seizoenen meegaat, is één manier om wellness te bouwen.

Het web zit vol met mensen die vragen of symptoomfakkels bij de ziekte van Lyme gerelateerd zijn aan seizoensveranderingen. Waarom niet van seizoen naar seizoen gaan met minder stress op een manier die wellness opbouwt.

Eet- en slaapgewoonten veranderen van de lente tot de zomer. Planten gaan van kiemen tot volle bladeren en fruit. De kleinste bijen van de grootste beer komen in de lente uit de slaap en bouwen in de zomer voedselwinkels. Alle planten en dieren veranderen het gedrag in reactie op de seizoenen. Lyme doet ook.

De cycli en vormen van Lyme-bacteriën

Borellia leeft het leven in cycli. In de wereld van bacteriën heeft het een relatief lange levensduur en reproductieve cyclus. Lyme is een bacterie die van vorm kan veranderen. Na besmetting bent u hun condo-complex, zodat u hun cycli kunt voelen en hun verschillende levensvormen huisvesten. Lyme-bacteriën leven als een spirochete, een celwanddeficiënte vorm en een cyste vorm. Gezonde dagelijkse en seizoensgebonden routines van Ayurveda maken je een slechte gastheer voor Lyme.

Worden de symptomen van Lyme erger in de overgang van de seizoenen?

Sommige Lyme-patiënten voelen zich beter tijdens de warmere maanden, andere slechter. De meesten houden niet van de variabiliteit van het weer, waarom zou dit kunnen zijn?
Er zijn veel factoren die bijdragen aan hoe je je voelt. In termen van de bacteriën gedijen de Lyme-spirocheten in de bloedsomloop niet in de hitte! Ongeveer 104 is de magische temperatuur die hen vervilt.

Lyme-blogs impliceren dat Lyme uitkomt om te spelen als het lichaam geen contact met je heeft. Het is ongevoelig en is actief in het lichaam. Wanneer Lyme actief is, kun je je slechter voelen en wanneer het sterft, zorgt de afgifte van endotoxines ervoor dat je je ook slechter gaat voelen.

Balanceer met tegengestelden

In Ayurveda worden tegengestelde eigenschappen, gunas genaamd, gebruikt om problemen in balans te brengen. Warm en koud zijn bijvoorbeeld tegengestelde kwaliteiten. Als de symptomen meer uit de hand lopen als het koud is van de ziekte van Lyme, zegt de Ayurveda om de warmte in balans te brengen. Warme kleding, heet water en warme soep kalmeren je op een koude, regenachtige avond.

Wanneer stress de controle heeft over uw lichaam, veroorzaakt dit systeembrede hormonale verschuivingen die Lyme bevoordelen ten opzichte van uw beste immuunrespons. Balanceer de stress met geplande ontspanning. Houd witruimte in je schema. Voeg meditatie of progressieve ontspanning toe aan de witte ruimte voor nog meer voordelen.

Als je zuur wordt van stress, maak je je lichaam comfortabeler voor Lyme. Krijg alkalisch. Citroen of limoen in water of appelazijn kan helpen. Warmer water op een kille, natte ochtend en op kamertemperatuur als het warm is.

Laat het seizoen niet in de war raken met je slaapcyclus. Ga om 10 uur ‘s avonds naar bed en sta op met de zon om optimale afstemming met circadiane ritmes te ondersteunen. Consistente gezonde slaap is belangrijk om uw lichaam te helpen genezen van een infectie. Voer de details van uw dagelijkse en seizoensgebonden routines in met uw zorgteam.

 Via een Levend Bloed Analyse dat is gebaseerd op de morfologische screeningsmethode en observatietest kunnen we een analyse doen en een behandelmethode voor u realiseren.

Meer weten?

WhatsApp chat