+31 6 24 94 39 96 - tevens WhatsApp
Premdani Ayurveda Clinic

Allergieën en Marmapuncture (Marma therapie)

Swen was ruim vier maanden oud toen hij voor het eerst rare rode uitslag kreeg op zijn buikje en ledematen. Volgens de huisarts een virale infectie. We hebben zijn huidje goed vet gehouden en na verloop van tijd verdween de uitslag. Toen Swen bijna zeven maanden oud was, begon het opnieuw. Dit keer echter had hij ook uitslag op zijn hoofdje, gezicht, hals en hij had veel jeuk. De huisarts schreef ongezien hormoonzalf voor tegen de jeuk, de diagnose was (ook ongezien) eczeem. Met tegenzin zijn we gaan smeren met de hormoonzalf. Een allergietest, werd gezegd, heeft bij die kleintjes nog niet veel zin.
De hormoonzalf hielp niets, het werd alleen maar erger. Allerlei middeltjes tegen eczeem en jeuk hebben we geprobeerd. Niets hielp. Ondertussen werd het er niet leuker op. Swen sliep heel onrustig en was veel huilend en krabbend wakker. Zijn huidje was felrood, bijna glimmend. Hij liet braaf toe dat we sokjes om zijn handjes deden tegen het krabben maar hij sliep er niet rustiger door.
Overdag was Swen best vrolijk maar snel moe en aangebrand vanwege de onrustige nachten. Alles wat hij inmiddels eten en drinken mocht, ging met smaak naar binnen, alles was lekker.

Via het consultatiebureau kregen we het advies om Swen op dieet te zetten om uit te zoeken waarvoor hij allergisch zou zijn. Swen, die gewend was aan zijn dagelijkse menu liet ‘s nachts duidelijk van zich horen dat hij niet genoeg had aan zijn rantsoen. Iedere nacht kwam hij weer twee keer voor een fles. Het dieet bood geen duidelijkheid en heeft achteraf meer slechts dan goeds gebracht.
Zowel Swen als zijn papa en mama raakten aan het eind van hun latijn door alle gebroken nachten. Dat maakte de sfeer er thuis niet gezelliger op. Er moest nu echt wat gebeuren, dit was niet vol te houden zo. We zijn ons er echt van bewust dat er nog veel ergere dingen bestaan, maar je kind zo te zien lijden onder de jeuk, is verschrikkelijk. Ze zeggen toch wel: “Je kunt beter pijn hebben dan jeuk.”
Via een familielid dat een artikel had gelezen over een jongetje dat met succes behandeld was voor zijn allergieën, vonden wij informatie over de Marmapuncture (Marma therapie), een soort combinatie van acupunctuur en kinesiologie. Omdat Swen nog zo klein is sprak de behandelmethode ons direct aan omdat er geen medicijnen en vervelende tests aan te pas komen.

De afspraak was snel gemaakt bij Premdani Ayurveda Clinic in Olst en twee dagen later kreeg Swen zijn eerste behandeling. Middels de spiertest bleek dat hij op heel veel stoffen allergisch reageerde. Zijn nog vrij beperkte dagmenu bevatte eigenlijk al die stoffen. Eén voor één werden de allergieën geëlimineerd. Iedere behandeling een andere stof. De eerstkomende 25 uur na de behandeling mag Swen niet in aanraking komen met de betreffende stof. Dit is soms lastig, maar 25 uur is te overzien.
Inmiddels zijn we 2,5 maand verder. Het eczeem en de jeuk zijn nog niet helemaal weg maar Swen is een ander jongetje. De klachten hebben zijn ontwikkeling in de weg gestaan. Op het moment dat de ergste “boosdoeners” uitgeschakeld waren, ging Swen ineens kruipen, iets wat hij al heel lange tijd wel wilde maar net niet kon. Heel kort daarop ging hij staan en het lopen gaat niet lang meer duren. Swen slaapt ‘s nachts weer door en wij ook!

WhatsApp chat