Ayurveda Live Blood Analysis (ALBA) / Levend Bloed Analyse (LBA)

Bloed weerspiegelt onze gezondheid. Daarom passen we in onze kliniek de Ayurveda Live Blood Analysis (ALBA)/Levend Bloed Analyse (LBA) toe. De moderne onderzoeksmethode ALBA gebruiken we in onze kliniek in combinatie met de Ayurvedische gezondheidsleer. Met behulp van de Bradford-microscoop analyseren we bloed dat we afnemen door middel van een steriele vingerprik.
De vorm, rangschikking en kleur van de bloeddeeltjes geven aanwijzingen over je algehele gezondheidstoestand. Maag- en darmproblemen, toxinen, bacteriën, schimmels (Candida) en parasieten kunnen worden opgespoord.
Heb je klachten of wil je weten hoe je bloed eruit ziet? Kom dan langs voor een Ayurveda Live Blood Analysis (ALBA) / Levend Bloed Analyse (LBA). Via de monitor kun je dan meekijken naar je eigen bloedbeelden. Zo kun je ook het verloop van een eventuele behandeling volgen. Onderaan deze pagina staat een link naar een pdf waarin diverse bloedbeelden staan afgebeeld. Heel informatief!
Levend Bloed Analyse (LBA)
Gedroogd bloed, normaalDe microscoop

De microscoop

Met de Bradford microscoop die we in onze praktijk gebruiken, kunnen we tot 18.000 x vergroten zonder dat de beeldkwaliteit wordt aangetast. Deze microscoop omvat Donkerveld-, Phasecontrast- en Brightfield- microscopie, waarmee de verschillende bloedcellen van elkaar kunnen worden onderscheiden. Dankzij de enorme vergroting kunnen we ook ‘in’ de cellen kijken om micro-organismen te zien en te analyseren. Het grote voordeel van deze moderne manier van observeren is dat de beelden op het beeldscherm van de computer te zien zijn en vastgelegd kunnen worden op achtereenvolgende consulten. Op basis van deze bloedbeelden kunnen we dan bijvoorbeeld beoordelen of en hoe de therapie aanslaat.

Levend Bloed Analyse (LBA)
Levend Bloed Donkerveld Microscopie

Wat zien we in het bloed?

Allereerst kijken we in het bloed naar de beweeglijkheid van de witte bloedlichaampjes: stromen de rode bloedlichaampjes gemakkelijk rond, rijgen ze zich aaneen (rouleauxvorming oftewel geldrolvorming) of kleven ze aan elkaar. Hieruit kunnen conclusies getrokken worden over bijvoorbeeld verzuring en toxische belasting. Vaak is dan sprake van spijsverterings- en darmklachten.De beweeglijkheid van de witte bloedlichaampjes geeft informatie over de activiteit van het immuunsysteem. Hierbij speelt het aantal witte bloedlichaampjes ook een belangrijke rol. Ook het aantal kernen in de witte bloedlichaampjes levert informatie op.
Met onze microscoop kunnen we ook duidelijk het verschil in grootte en vorm tussen de rode bloedcellen zien. Ook dit levert informatie op over de gezondheidstoestand van de patiënt.

Succesvolle methode

In onze praktijk passen we de  Ayurveda Live Blood Analysis (ALBA) / Levend Bloed Analyse (LBA) al jarenlang toe.. Doordat we de beelden kunnen vastleggen, is het verloop van de behandeling van de patiënt uitstekend te volgen. De onderzoeksmethode is zowel geschikt voor mensen met klachten als voor mensen die willen weten hoe het ervoor staat met hun gezondheid.

Niet belastend voor de patiënt

Het bloedonderzoek is totaal niet belastend voor de patiënt: door middel van een steriele vingerprik worden enkele druppels bloed afgenomen. Die worden vervolgens op een objectglaasje gelegd, afgedekt met een afdekplaatje en onder de microscoop gelegd. Via de microscoop krijgen we dan bloedbeelden te zien waarmee we de gezondheidstoestand van de patiënt Ayurvedisch kunnen interpreteren. De patiënt kijkt via de monitor mee en kan zo ook het verloop van een eventuele behandeling volgen.

Ayurveda Levend bloed analyse

 

 

 

 

 

Hoe ziet gezond en ongezond bloed eruit?

Klik op onderstaande link en u ziet afbeeldingen van diverse bloedbeelden die via Levend Bloed Analyse (Live Blood Analysis) te zien zijn! Heel informatief!

WhatsApp chat